Cari sesuatu disini

Permohonan Secara Online


PENGENALAN
Kepada yang sibuk dan tidak mempunyai masa untuk membuat temujanji untuk mendaftar permohonan takaful, saya melalui laman blog  secara rasmi menawarkan perkhidmatan pendaftaran takaful secara online.  Pendaftaran ini terbuka kepada semua penduduk di seluruh Malaysia.
Sebelum ini  telahpun beberapa kosultan mengendalikan beberapa permohonan takaful secara online sejak MAA Takaful memperkenalkan e-application untuk proses pendaftaran takaful. Terbukti proses permohonan secara online lebih cepat diproses dan mendapat kelulusan lebih pantas. Ada beberapa permohonan telah diluluskan hanya selepas 3 hari permohonan dihantar secara online. Antara pelanggan-pelanggan  yang telah menggunakan proses pendaftaran secara online ini adalah dari negeri-negeri yang jauh dari kawasan kami beroperasi iaitu di Seremban.
PROSES PENDAFTARAN
1. Emel kepada yahoomail  ATAU  gmail atau sms 013 4347860  kepada saya butiran berikut untuk mendapatkan sebut harga:
 • NAMA
 • UMUR TERAKHIR
 • NOMBOR TELEFON
 • E-MEL
 • JANTINA
 • MEROKOK ATAU TIDAK
 • PERNAH MENGHIDAP SEBARANG PENYAKIT KRITIKAL?
 • BAJET BULANAN
 • PELAN TAKAFUL (TAKAFULINK / MEDICAL CARD) rujuk contoh pelan takaful di sini
2. Saya akan menghantar sebut harga yang diminta. Jika bersetuju dengan sebut harga yang diberi, boleh teruskan dengan langkah seterusnya. Jika tidak berpuas hati, boleh minta kepada saya untuk membuat pindaan sehingga anda berpuas hati.
3. Jika anda telah bersetuju dengan sebut harga yang diberi, saya akan e-mel borang maklumat pelanggan yang perlu diisi oleh pelanggan dan jumlah bayaran yang perlu dibuat. Bayaran boleh dibuat ke akaun-akaun berikut:
 • Maybank
 • CIMB
 • BANK ISLAM
4. Setelah maklumat pelanggan siap diisi, emel atau sms kepada saya berserta maklumat pembayaran:
 • Bank
 • Masa
 • Jumlah pembayaran
5. Setelah semua maklumat pelanggan dan pembayaran diterima, saya akan terus mendaftarkan permohonan pelanggan serta merta dan bayaran akan dibuat terus kepada MAA Takaful Berhad. Setelah permohonan pendaftaran berjaya dihantar, saya akan emel salinan borang permohonan dan nombor permohonan untuk rujukan.
Ketika ini, permohonan pelanggan akan mula diproses dan boleh diluluskan oleh pihak MAA Takaful walaupun borang akuan permohonan belum dihantar.

Contoh salinan borang permohonan yang akan diemel kepada pemohon takaful
6. Setelah permohonan dihantar, saya akan pos borang akuan permohonan untuk ditandatangani pelanggan melalui pos ekspres. Saya akan sertakan sekali dengan satu sampul ekspres kosong untuk pelanggan poskan kembali borang yang telah siap ditandatangani kepada saya.
7. Setelah saya menerima borang akuan permohonan dari pelanggan, saya akan terus hantar borang tersebut kepada pihak MAA Takaful untuk diproses. Selepas permohonan diluluskan, pelanggan akan terus mendapat perlindungan takaful walaupun polisi atau kad perubatan belum dierima.
8. Jika permohonan anda diluluskan, saya akan maklumkan kepada pelanggan melalui emel atau sms. Kad perubatan dan polisi biasanya akan dikeluarkan selepas 7-14 hari dari tarikh permohonan diluluskan.
9. Kad perubatan atau polisi takaful yang telah dikeluarkan akan diposkan terus ke alamat surat menyurat pelanggan. Satu borang akuan penerimaan akan disertakan sekali untuk diisi pelanggan.
10. Borang akuan penerimaan polisi akan diposkan kembali kepada saya oleh pelanggan.
JAMINAN
Saya memberi jaminan setiap maklumat pelanggan adalah rahsia dan setiap urusan terutama yang melibatkan wang akan dilakukan secara professional dan amanah.

P/S : terdapat button mudah E-Application dibawah kanan laman ini.


anda boleh klik di button yang berkelip tersebuat untuk mengisi application yang sangat mudah dan pantas.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...